Urime Festa e Bajramit

Sot let festojn te gjithe…e la ta kuptoj e gjith bota se eshte VITI I RI I MUSLIMANEVE se kur eshte viti i ri i atyre krishtereve te gjith festojne URIMEEE SOT SYT E DIKUJT U MBUSHEN ME LOT NGA DASHURIJA E MADHE PER TE MADHIN ZOT KRENOHU QE JE MUSLIMAN !! ME FAR KURBAN BAJRAMI ?. S’ka fe me te bukur se ISLAMI S’ka liber me te shenjtë se KUR’ANI S’ka muaj me te bekuar se RAMAZANI Me fat te...

Si Falet Namazi i Bajramit

Namazi i bajrameve përbëhet prej dy rekateve, të cilat dallojnë për nga forma dhe mënyra e faljes nga namazet tjera. Namazi i bajrameve falet kështu: Bën nijet me zemër për ta falur namazin e Bajramit. Merr tekbirin fillestar duke thënë Allahu Ekber dhe njëkohësisht duke i ngritur duart në lartësi të supeve. Pas tekbirit fillestar i merr edhe tre (3) tekbire të tjera, duke thënë...

Urime Fiter Bajrami

Te dashur vellezer dhe motra muslimane, Allahu jau pranofte agjerimin dhe lutjet tuaja gjate muajit te bekuar te Ramazanit. Urime Fiter Bajramin Gezuar per shume vjet festen e Fitr Bajramit Gezim e Begati ne Sofrat Tona e te gjithe miqve e dashamireve. Gezuar te gjith muslimaneve ku jane festen e Fiter Bajramit. Zoti na pranoft agjerimin dhe lutjet tona qe i kemi be. Duke uruar t’ju kene pranuar...

Me Fat Kurban Bajrami

S’ka fe me te bukur se ISLAMI S’ka liber me te shenjtë se KUR’ANI S’ka muaj me te bekuar se RAMAZANI Me fat te gjithve Kurban Bajrami   Stafi i Zemra.org të gjithë besimtarëve musliman ua uron festën madhështore të Kurban Bajramit, e cila është simbol i humanitetit, solidaritetit, pajtimit, unitetit e mirëkuptimit. Bajrami është festë ku ndihmohen të...

Kurban Bajrami

Kurban Bajrami – Eid-al-Ad-ha (Ad-ha Eid) është festë fetare Islame gjatë ditëve të të cilit myslimanët të cilët kane mundësi financiare flijojnë kafshë në emër të Allahut dhe një pjesë nga mishi i tyre ua dhurojnë të varfërve. Eid-al-Ad-ha (Ad-ha Eid) përdoret edhe me emra tjerë në botën myslimane, për shembull në Maroko. Algjeri, Tunisi, Egjipt, Jemen dhe Libi quhet...

Sms Per Bajram

Prej mbi shtatin qiell na dergoj musafir Ishaallah kemi dit qysh me e prit Le ta percjellim me shume perfitime Me zemer te paster Bajramin urime! 6 muaj te prita sa shume u pergadita Sa shume u gezova kur te takova 30 dite jetova e sa shume mesova Dinin forcova, Zemren pastrova, Familjen gezova! Per Bajram do te festoj Me familje e shoqeri e nga te shkoj Ty All-llah nga Zemra s’te largoj As ne...

Si pritet kurbani?

Kafsha qe do te behet kurban duhet shpene ne thertore pa e lenduar. Ajo shtrihet pertoke mbi krahun e saj te majte dhe e drejtuar nga kibla.I lidhen kembet. Recitohen me ze tekbiret teshrik. Duke thene “Bismilah, Allahu ekber!” dhe pritet ne fyt. Fetarisht konsiderohet sunet te lexojme kete lutje, ndersa presim kurbanin: Inne salati ve nusuki ve meh’jaje ve mematil Llahi. Rabbil Alemin.” dmth;...