Maqedoni, në pikëpyetje regjistrimi i popullsisë

Nënkryetari i Komisionit Shtetëror për Regjistrimin e Popullsisë në Maqedoni, Abdylmenaf Bexheti, dhe anëtarët e tjerë shqiptarë dhe turq kanë dhënë dorëheqje për shkak të, siç thuhet, “mospërmbushjes së standardeve minimale për realizimin e regjistrimit”.

Pakënaqësitë e anëtarëve shqiptarë kanë të bëjnë me regjistrimin e diasporës dhe mundësinë e lënies së tyre jashtë regjistrimit për shkak të, siç thonë, interpretimit ndryshe të ligjit nga anëtarët maqedonas të komisionit. Paraprakisht, anëtarët shqiptarë njoftuan edhe për mungesën e 1 mijë regjistruesve shqiptarë, që po ashtu lë hapësirë për manipulime, si dhe për fillimin e trajnimeve vetëm në gjuhën maqedonase.

“Duke mos dashur t’i referohem problemeve të natyrës politike, që u alokuan në adresën përkatëse dhe akoma mbahen hapur deri këto momente, duke u nisur nga fakti tashmë i konstatuar edhe nga pjesa dominuese e KSHR, se nuk janë realizuar përgatitjet teknike, organizative dhe operative për realizimin e regjistrimit të popullsisë dhe banesave, duke u nisur nga rreziqet e mëdha që dalin nga rrethana me shumë të panjohura dhe duke marr guximin e shprehjes publike për këtë, pas përpjekjeve jo mjaft të suksesshme për harmonizim dhe koordinim të procesit, deklaroj dorëheqje të parevokueshme nga pozita e zv/ kryetarit të Komisionit Shtetëror për Regjistrim”, thuhet në njoftimin me shkrim të Abdylmenaf Bexhetit.

Ndërkohë Bexheti nuk ka dashur të elaborojë më hollësisht arsyet për ketë veprim, nga shkaku që të mos krijojë huti në opinion. Sipas tij, të gjitha përpjekjet për bashkërenditje dhe koordinim në këtë proces me palët tjera të interesuara nuk dhanë rezultatet e duhura.

TV Alsat-M mëson se dorëheqjen nga funksioni anëtar i KSHR-së e kanë deponuar edhe Fauzi Skenderi, si dhe anëtarët e tjerë shqiptarë në KSHR. Ndërkohë që anëtarëve shqiptarë iu bashkëngjiten edhe tre anëtarë të KSHR-së nga komuniteti turk, që nënkupton se pos nënkryetarit Bexheti faktikisht kanë dhënë dorëheqje edhe 8 anëtarë të tjerë.

Zemra - How to Get a Free Car Insurance Quote in 15 Minutes or Less, Maybe you`ve heard something about saving 15% or more on your car insurance. Maybe you`re charmed with an eloquent little Gecko. No matter how you found us, you`re in the right place to get a fast, free, and accurate auto insurance quote online. Just answer some simple questions about: Yourself Other drivers Your car We will then ask you questions about possible auto insurance discounts you may qualify for that would reduce your insurance costs. In 15 minutes or less you`ll have a personalized car insurance quote. If you like what you see, you can purchase immediately and start enjoying Insurances top-notch coverage. Need help choosing the right car insurance? That`s where we come in. Car insurance isn't the simplest thing to understand. Between legal requirements, optional coverage, deductible choices, and different coverage levels, its not always easy to figure out how to choose the best auto insurance policy. Do you need full coverage or liability only? What does this mean? If your car is new, leased or purchased with a loan, you`ll probably need "full coverage." In case of an accident, these coverages will help protect your car and the other driver up to the limits shown on your policy. At a minimum, full coverage includes: The standard liability protection Both collision and comprehensive coverage Unless a third party requires full coverage (standard in many loans and leases), you can choose to carry "liability only," which typically only protects the other driver and their vehicle in case you are found at-fault for an accident. Its a good idea to make sure you could afford to replace your car out-of-pocket when considering this option. Take a look at all of the auto insurance coverage options available from Insurance and how each one protects you. Still deciding on what car insurance you need? We understand that you want the best deal and the most accurate car insurance rates. That`s why Insurance will store your quote for 90 days so you wont have to start over. At Insurance, were confident that you`ll receive excellent service and affordable car insurance prices. Insurance agents are always available to help you find the right protection and give you peace of mind. Take note of your auto insurance quote reference number that will appear on the top right when you save your quote then connect with a real person. Insurances teams of professionally trained agents are available 24 hours a day online (AUTO). Once you purchase your auto insurance policy, you can sign up for instant, round-the-clock access to your policy. Are you ready to save on your auto insurance? Go ahead, get a car insurance quote. You`ve got nothing to lose, and a lot to save!

Bëje LIKE dhe merr lajmin e fundit nga Zemra.org

Tags: , , , , , , ,

Publikoni komentin tuaj!

VEREJTJE: Te nderuar komentues! Duke mos dashur te cenojme opinionet tuaja, lutemi qe ato te mos permbajne fyerje dhe ofendime personale dhe te kene lidhje me shkrimin, apo temen per te cilen komentohet, ne te kundert, komenti nuk do te publikohet. Ju falenderojme qe na ndiqni dhe ju ftojme te vazhdoni te jeni pjese e Zemra.Org!

Komenti juaj:

VEREJTJE:

Administratorët e Zemra.Org mbajnë të drejtën e fshirjes së të gjitha komenteve që nuk i përmbahen temës së artikullit, kanë përmbajtje fyese ose përdoren për promovimin e faqeve të tjera. Ju falemnderit për mirëkuptim!

*
*