Jeta do të zgjatet edhe për 20 vjet?

Së shpejti, ndoshta të gjithë banorët e planetit do të mund të bëhen jetëgjatë. Shkencëtarët janë në prag të zbulimit të kohëzgjatjes së rinisë së njeriut. Janë përcaktuar disa mënyra për arritjen e këtij qëllimi. Disa shkencëtarë po përpiqen të rrisin, të kultivojnë tani organet njerëzore që do të mund të transplantohen për të zëvendësuar organet e plakura. Të...

Hani më pak dhe zgjateni jetën për 20 vjet

Nëse vendosni të konsumoni 40 për qind më pak ushqim në raport me sasinë që e hani zakonisht, mund t’ia zgjasni vetes jetën për 20 vjet, pohojnë shkencëtarët. Hulumtuesit e Institutit për plakje të shëndetshme të Universitetit hë Londër janë duke punuar në gjetjen e trajtimit për të cilin shpresojnë që në mënyrë të konsiderueshme mund të ngadalësoj ë plakjen dhe të...

Prokuroria pa prova, kërkon 20 vjet burg për Haradinajn!

Prokurorët e Tribunalit Ndërkombëtar të Hagës kanë kërkuar që Ramush Haradinaj, ish kryeministër i Kosovës, të dënohet së paku me 20 vjet burgim, nën dyshimet për krime lufte. Të njëjtin dënim, prokurorët kanë kërkuar edhe për dy bashkëluftëtarët e Haradinajt, Idriz Balajn dhe Lahi Brahimajn. “Dënimi më i vogël që duhet shqiptuar është 20 vjet burgim”, ka thënë...