9 korriku i dhimbjes, por edhe i krenarisë

Më 8 korrik të vitit 1997, në orët e vona të natës, Kuvendi i Maqedonisë miratoi ligjin, përmes të cilit u lejua zyrtarisht përdorimi i kufizuar i flamujve të nacionaliteteve, ndërsa në mëngjesin 9 korrikut, policia speciale hoqi flamurin shqiptar para Kuvendit komunal në Gostivar,veprim ky që ka pasuar një aksion policor e që rezultoi me dhjetëra arrestime, tri vrasje dhe qindra...

Gostivari përkujton 15 vjetorin e tragjedisë

15 vite pas ngjarjeve tragjike që ndodhën në Gostivar, pjesëmarrësit e asaj kohe në protesta, ende nuk mund t’i harrojnë torturat që iu bënë nga Policia, që rezultoi me tre të vrarë dhe qindra të plagosur, dhe me arrestimin e një numri tejet të madh të veprimtarëve politik të asaj kohe. [wp-like-locker]Edhe sot pas kaq vitesh, njerëzit që e kanë pësuar më së rëndi, kujtojnë...