Aforizma të Napoleon Bonaparte (1769-1821)

Një njeri i famshëm e humb dinjitetin sa më nga afër ta shikosh. Kushtetuta duhet të jetë e shkurtër dhe e paqartë. Njeriu duhet të luftojë më shumë për interesat e tij se për të drejtat e tij. Një pikturë ka më shumë vlerë se mijëra fjalë. Revolucioni nuk mund të bëhet as nuk mund të ndalet. E vemtja gjë që mund të bëhet është që njëri prej disa fëmijëve të tij...

Thenie te Mencura

Paaftësia për të heshtur paraqet një nga dështimet më të mëdha të njerëzimit. Walter Bagehot (1826 – 1877); Ekonomist dhe kritik anglez Është shumë më fisnike t’i shmangesh situatave të pakëndshme përmes heshtjes sesa t’i tejkalosh ato përmes grindjes. Francis Beaumont (1584 – 1616); Dramaturg anglez Heshtja është një nga argumentet më të vështira për t’u përgënjeshtruar. Josh...