List/Grid

Tag Archives: Arsimi

Shqiptarët të painteresuar për mësimin e maqedonishtes

Shqiptarët të painteresuar për mësimin e maqedonishtes

Prindërit shqiptarë vazhdojnë të mos tregojnë interes për Strategjinë e mësimit të gjuhës maqedonase më herët se në klasën e katërt, ashtu siç është paraparë me ligj. Deri sa ministri… Lexo më gjërësisht.. »

203 total views, no views today

Shkollat maqedonase ndërtohen, të shqiptarëve presin

Shkollat maqedonase ndërtohen, të shqiptarëve presin

Shkolla Fillore “Vera Jociq” e cila u dogj në muajin shtator të vitit të kaluar, tani më u rindërtua, kurse Shkolla Fillore “Bajram Shabani” në Sfillare, e cila u dogj… Lexo më gjërësisht.. »

255 total views, no views today

Prindërit e nxënësve shqiptar të Manastirit protestojnë

Prindërit e nxënësve shqiptar të Manastirit protestojnë

Gjatë ditës së enjte në qytetin e Manastirit, në mënyrë të qetë prindërit e nxënësve shqiptarë treguan pakënaqësitë dhe padrejtësitë që iu bëhen fëmijëve të tyre në shkollën fillore “Goce… Lexo më gjërësisht.. »

283 total views, no views today

Në vend të profesorëve ligjërojnë asistentët

Në vend të profesorëve ligjërojnë asistentët

Përveç problemit me lëndën e historisë, e cila ligjërohet në gjuhën maqedonase dhe nuk mësohet për elementet shqiptare, studentët e fakultetit pedagogjik në Shkup gjithashtu ballafaqohen me profesor jo adekuat…. Lexo më gjërësisht.. »

276 total views, no views today

Hapet “Shkolla Shqipe” në Selanik

Hapet “Shkolla Shqipe” në Selanik

Vargjet e Naimit janë dëgjuar përsëri nga fëmijët e emigrantëve shqiptarë, ditën që ka hapur përsëri dyert, për të dhjetin vit radhazi në një prej ambienteve të Universitetit ”Aristotelis” të… Lexo më gjërësisht.. »

206 total views, no views today