Austri, asnjë gjurmë nga shqiptarja e zhdukur para dy muajve

Ngjarje shumë e rëndë për fëmijët. Ajo ishte përgatitur të shkojë në punë dhe nuk u kthye më kurrë. Që nga 16 tetori i këtij viti, kamerierja Flora Avdylaj (28) u zhduk pa lënë asnjë gjurmë. Tani, para festave të Vitit të Ri, për dy fëmijët do të jetë jashtëzakonisht rëndë. Ata rregullisht pyesin për nënën e tyre. Edhe gurabitë e shijshme të pjekura nga tezja Shpresë,...

Koncesionimi i rrugëve diskriminon shqiptarët

Konzorciumet e mëdha botërore nga Izraeli, Franca, Greqia, India, Portugalia, Austria por edhe nga Maqedonia i kanë plotësuar të gjitha kushtet për pjesëmarrje të mëtutjeshme në procedurën për fitimin e koncesionit për ndërtim, mirëmbajtje, pagimin e pikave të rrugës dhe shfrytëzimin e drejtimeve rrugore në Koridorin 8. Zëvendëskryeministri i angazhuar për çështje ekonomike...

Gara e mjekroshëve në Austri

Gara evropiane për rritësit e mjekrave, mustaqeve dhe zylyfeve është mbajtur në alpet e Austrisë, shkruajnë mediat austriake. Nikoqir i kësaj gare shumë interesante dhe argëtuese është “East Bavarian Beard Club” nga Gjermania, emri i të cilit siç duket ka lidhje me pjesëmarrësit e garave të tilla dhe anëtarët e familjes së vet. Qyteza Leogang këto ditë është pushtuar...