Azem Vllasi: Serbia po rrezikon me konflikt të gjerë

Azem Vllasi, këshilltar i Qeverisë së Kosovës për politikë të jashtme ka tërhequr vërejtjen se me tensionim marrëdhëniesh me shqiptarët në Luginë, kreu shtetëror i Serbisë rrezikon me konflikt të gjerë. Vllasi pajtohet me vlerësimet se Lugina e Preshevës mund të bëhet sërish vatër e re dhe potenciale e krizës. “E kur bëhet fjalë për Luginën e Preshevës, mos të llogarisin...

Kush e vrau Jusuf Gërvallen

Përse i vrau UDB-ja…? …Është me rëndësi të veçantë në villimin e këtij shkrimi ,apo si jë far hyrje të them ca fjalë mbi një LETËR QARRKORE e cila ato vite, dhe sidomos gjate 1981, në shumë adresa personalitetesh dhe institucionesh të krerëve të LKJ-së dhe disave në Kosovë, si Veli Devës, Xhavit Nimanit e Mahmut Bakallit, Xhevdet Hamzës dhe Azem Vllasit etj. Por tanimë,...