Marrëveshjet “pa përmbajtje”

Përmbajtja e marrëveshjeve të fundit të arritura në bisedimet Prishtinë – Beograd nuk është sqaruar, jo vetëm për opinionin dhe mediat, por edhe për subjektet politike dhe institucionet, thonë përfaqësues politik si dhe analistët. Duke iu referuar marrëveshjes për vulat e doganave, sipas tyre, i vetmi detaj i sqaruar është se Serbia ka pranuar vulat e doganave të Kosovës, por...

Policia e Kosovës do ta kontrollojë kufirin me Maqedoninë

Këtë javë, do të përfundojë transferimi i autorizimeve nga KFORI në Policinë kufitare të Kosovës në pjesën e Maqedonisë. Komandanti i KFOR-it, Gjeneral Erhard Biler të shtunën në një ceremoni zyrtare do ta finalizojë procesin e pranim–dorëzimit të kufirit me Maqedoninë nga KFOR-i tek policia kufitare e policisë së Kosovës, duke e nënshkruar marrëveshjen për pranim –...