Regjistrimi

Si te regjistroni nickun tuaj

  1. Zgjidhni nickun tuaj. Ky nick/pseudonim duhet mos jete regjistruar nga dikush tjeter, dhe mundohuni mos merni nicka qe jane te ngjajshem me dike tjeter. Nicku duhet te permbaje shkronja A-Z, numra 0-9 (por jo si fillim i nickut) dhe disa simbole “_” dhe “-” por me kusht qe e njejta shenje mos perseritet teper se 2 here. Minimumi eshte 3 shkronja/shenja dhe maksimumi 16. Mbani mend qe disa nicka jane te stafit dhe nuk do mund te perdoren. Gjeni nicka te pershtatshem, (nicka te pakuptime nuk lejohen: aab, ssx, uuy …etj) dhe mos jene ofendues ose provokues
  2. Si te vendosni nickun qe ju pelqen dhe si te regjistroni. Shembull keni zgjedh nickun “Dita” . Shenoni kete komande per te mare nickun:
   /nick Dita
  3. Regjistroni nickun tuaj. Shenoni kete komande dhe ndroni password me passwordin qe ju do e mbani mend dhe do jete teper se 6 shifra dhe perdorni email te sakte.
   /ns register Password [email protected]
  4. Merni kodin konfirmues nga emaili juaj ne INBOX ose JUNK mail. Shenoni kete komande ne vazhdim: (Zevendeso confirmation_code me kodin nga emaili).
   /ns confirm kodi-i-konfirmimit

Nese nuk e keni pranuar emailin ende, provoni kete komande: /ns resend

  1. Sa here qe kyceni ne chat, duhet te identifikoheni duke shenuar:
   /ns identify passwordi-juaj ( ose /identify passwordi-juaj )

Arsyet kryesore qe ju nuk mundeni te regjistroni nickun tuaj:

  • Passwordi qe keni perdor nuk eshte teper se 6 shifra
  • Passwordi qe keni perdor eshte i njejt me nickun tuaj
  • Nicku qe mundoheni te regjistroni eshte i regjistruar nga dikush tjeter
  • Nese e lexoni kete mesazh -NickServ- You must have been using this nick for at least 120 seconds to register. – Duhet te jeni online teper se 120 sekonda per te mund te regjistroni nickun
  • Nuk e keni konfirmuar nickun pasi qe: keni perdor email te rrejshem, ose keni perdor Gmail (Nuk pranon email)

Vizitoni kete adrese per me teper Info reth regjistrimit te nickut

Nese kyceni ne chat (pas regjistrimit) dhe dikush e perdor nickun tuaj: shenoni: /ns GHOST <nickun-tuaj> <password-in> per te larguar personit qe perdor nickun tuaj nga chati dhe pastaj shenoni: /nick <nickun-tuaj> qe te merni nickun tuaj!

Gjithashtu mund te shenoni ‘/ns help’ per te pare me teper komanda

Arsyet kryesore qe ju nuk mundeni te regjistroni nickun tuaj:

 • Passwordi qe keni perdor nuk eshte teper se 6 shifra
 • Passwordi qe keni perdor eshte i njejt me nickun tuaj
 • Nicku qe mundoheni te regjistroni eshte i regjistruar nga dikush tjeter
 • Nese e lexoni kete mesazh -NickServ- You must have been using this nick for at least 120 seconds to register. – Duhet te jeni online teper se 120 sekonda per te mund te regjistroni nickun
 • Nuk e keni konfirmuar nickun pasi qe: keni perdor email te rrejshem, ose keni perdor Gmail (qe ka problem

Emaili i derguar nga ne duket keshtu


Derguar nga: [email protected]
Per: "nick" <[email protected]>
Subject: Regjistrimi i nickut (nick)
Pershendetje,
Ju keni regjistruar nickun %nick ne AlbaChat.
Shenoni: \" /msg NickServ CONFIRM %c \" (pa thojzat dhe oRigJinAl ShKRoNjat sI Ne eMaiL).
Pasi te keni konfirmuar nickun tuaj, shenoni /nickserv ajoin add #AlbaChat
Nese ky email ju ka ardhur me gabim ose ju nuk keni kerkuar qe te regjistroni nickun tuaj, ju lutem injoroni kete mesazh.
Nga stafi i AlbaChat
http://chat.zemra.org"

Back to top button