s Arsimi Archives | www.Zemra.Org
List/Grid

Arsimi Subscribe to Arsimi

Shqiptari me koeficientin e inteligjencës së Leonardo da Vinçit

Shqiptari me koeficientin e inteligjencës së Leonardo da Vinçit

Kur shohim një dokumentar për Da Vinçin, Ajnshtajnin apo Njutnin, a mendojmë ndonjëherë edhe për jetën e tyre jashtë studios, laboratorit apo punëtorisë së tyre? A mendojmë ndonjëherë se për… Read more »

Shkolla e Forinës do të mbajë emrin e dëshmorit Shpend Iseini

Shkolla e Forinës do të mbajë emrin e dëshmorit Shpend Iseini

Në seancën e 30-të të Këshillit të Komunës ë Gostivarit, këshilltarët komunalë njëzëri miratuan vendimin për pavarësimin e shkollës fillore të fshatit Forinë, shkollë kjo e cila do ta mbajë… Read more »

Pa provim pranues në shtatë fakultete

Pa provim pranues në shtatë fakultete

Rezultati i provimit shtetëror të maturës dhe suksesi i treguar gjatë shkollimit të mesëm, do tu mundësojë maturantëve që në vitin e ri akademik të regjistrohen në shtatë fakultete të… Read more »

Berisha kercenon Serbine: Çlirohuni nga shqiptaro-fobia

Berisha kercenon Serbine: Çlirohuni nga shqiptaro-fobia

Duke filluar nga 1 shtatori, të gjithë nxënësit e klasave të para në Shqipëri dhe Kosovë do të mësojnë të shkruajnë dhe lexojnë shqip nëpërmjet një abetare të përbashkët. Duke… Read more »

Profesorët e Tetovës përpilojnë gjeografi paralele

Profesorët e Tetovës përpilojnë gjeografi paralele

Profesorët shqiptar të gjeografisë pran gjimnazit të Tetovës vazhdojnë që ta bojkotojnë librin e gjeografisë për vitin e dytë, pasi që ankohen për të pavërtetat shkencore që shkruhen në tekstet… Read more »

Rreth 500 nxënës shiptarë mund ta humbin vitin

Rreth 500 nxënës shiptarë mund ta humbin vitin

Prindërit e nxënësve shqiptarë në shkollën fillore “Vasill Gllavinov” të fshatit Buzallakovë të Velesit, vazhdojnë të bojkotojnë procesin mësimor. Ata kanë kërkuar që të bisedojnë me kryetarin e komunës së… Read more »

800 nxënës as në shkollë as jashtë shkollave

800 nxënës as në shkollë as jashtë shkollave

Në shkolla fillore gjatë këtij viti të ri shkollor nuk kanë arritur që të regjistrohen rreth 800 nxënës. Zëdhënësi i ministrisë së arsimit, Goran Galevski bën të ditur se rreth… Read more »

Vetëm pesë shqiptarë në Këshillin për akreditim

Vetëm pesë shqiptarë në Këshillin për akreditim

Në këshillin për akreditimin dhe vlerësimin e arsimit të lartë në Maqedoni, bëjnë pjesë vetëm pesë anëtarë shqiptarë nga gjithsej 23. Nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH), nuk japin… Read more »

Maqedonishtja do te mësohet prej klasës së parë

Maqedonishtja do te mësohet prej klasës së parë

Vendimi për mësimin e gjuhës maqedonase që nga klasa e parë, edhe pse u anulua nga Gjykata kushtetuese, institucionet të cilat e formuluan këtë ligj tentojnë në heshtje që t’i… Read more »

Transfere të shumta nga UEJL në USHT

Transfere të shumta nga UEJL në USHT

Në Universitetin Shtetëror të Tetovës (USHT), çdo vit e më shumë shtohet numri i studentëve të cilët transferohen nga universitetet tjera në këtë universitet. Udhëheqësi i sektorit për informim pranë… Read more »