Teknologji

Britani, del në treg kuleta elektronike

Shërbimi i parë që u lejon përdoruesve të paguajnë për të blerë përmes telefonit të tyre celular ka nisur funksionimin në Mbretërinë e Bashkuar.

Mes dyqaneve që janë përfshirë në sistem janë edhe McDonalds, EAT, Pret a Manger, etj.

Qytetarët që do të duan të përdorin këtë sistem, i quajtur ndryshe “pagesa e shpejtë”, duhet të pajisen me një kartë Orange, ose Barclaycard, si dhe me një receptor telefoni për të shmangur pagesën me kontakt.

Ideja e kuletës elektronike, përvec se në Britaninë e Madhe, po fiton popullaritet edhe në vende të tjera të Evropës.

Tags
Show More

Artikuj te ngjajshem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close