Teknologji

Kur makinat zëvëndësohen me ato fluturuese!

copter2Gjashtë institucione financuar nga Unioni Evropian, janë duke punuar në krijimin e helikopterëve të vegjël që udhëtojnë mbi qytetet.

Makinat fluturues ne i kemi parë zakonisht nëpër filma, por Mycopter është një projekt i qeverisë Evropiane që është duke studiuar realizueshmërinë teknike të helikopterëve të vegjël të udhëtarëve.

Sfida kryesore është për të kuptuar se si të bëhet një makinë fluturuese për persona të zakonshëm.

Ky projekt është në fazën e fundit të krijimit të tij, dhe pritet që të kryhet vitin e ardhshme, nëse arrin që të mbledh fonde të mjaftueshme për të gjeneruar dizajnë të mundshme.

Ka dhe shumë sfida të tjera që duhet shikuar, përfshirë edhe atë se si pilotet duhet shmangur aksidentet para se numri i makinave që fluturojnë mbi nesh të rritet shumë.

Tags
Show More

Artikuj te ngjajshem

Close