Teknologji

Doni të dini ku është prodhuar celulari juaj? Është shumë e thjeshtë

Ju ka ndodhur ndonjëherë që të blini një celular të ri dhe të doni të dini ku është prodhuar? Epo tani ka një mënyrë.

Shkruani *#06# dhe bëni call në celularin tuaj. Do ju shfaqet një numër i gjatë me shumë shifra. Numri i 7 dhe i 8 në radhë tregon se ku është prodhuar celulari juaj.

  • 00: Telefoni juaj është prodhuar në vendin origjinal të pajisjes. (Apple ShBA, Samsungu i Koresë së Jugut, …)
  • 01 ose 10: Telefoni juaj është prodhuar në Finlandë
  • 02 ose 20. Telefoni juaj është prodhuar në Emitares
  • 03 ose 30: Telefoni juaj është prodhuar në Kore
  • 04 ose 40: Telefoni juaj është prodhuar në Kinë
  • 05 ose 50: Telefoni juaj prodhohet në Brazil, Shtetet e Bashkuara ose Finlandë
  • 06 ose 60: Telefoni juaj prodhohet në Hong Kong, Kinë ose Meksikë
  • 08 ose 80: Telefoni juaj prodhohet në Gjermani
  • 13: Telefoni juaj është prodhuar në Azerbajxhan.
zemraorg

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button