LajmeTeknologji

Facebook po përgjon telefonin tonë

Një skandal i madh ka përfshirë sërish Facebook-un, i cili akuzohet së ka përgjuar jo vetëm mesazhet e përdoruesve por edhe telefonat e tyre.

Facebook pergjon telefonat
Facebook pergjon telefonat

Dyshimi është thelluar më shumë gjatë viteve. Facebook mendohet të ketë dëgjuar telefonatat e përdoruesve të tij përmes mikrofonit të celularit.

Gjithashtu përgjon edhe vendndodhjen, leximin e mesazheve dhe regjistrin e telefonatave. Denoncimi këtë herë vjen nga “Six4Three”, që ka dorëzuar padinë në gjykatën e San Mateo në Kaliforni.

Sot ajo i ka pushuar të gjitha aktivitetet e saj, por në vitin 2015 pretendon të ketë qenë dëmtuar rëndë nga ndryshimi i politikës së Mark Zuckerberg.

Që prej vitit 2015, Facebook u ndaloi kompanive të treta që zhvillonin shërbime për rrjetet sociale, si “Six4Three”, të mblidhnin informacione mbi rrjetin e miqve të përdoruesve.
(Zemra.org)

zemraorg

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button