Teknologji

Gati dy të tretat e amerikanëve thonë se rrjetet sociale i përçajnë njerëzit

Shumica e amerikanëve pranojnë se përdorin rrjetet sociale të paktën një herë në ditë, por ata gjithashtu besojnë se platforma si Facebook dhe Twitter po bëjnë më shumë për të përçarë kombin sesa për ta bashkuar atë, thuhet sipas rezultateve të reja të bëra nga sondazhi më i fundit kombëtar i NBC News.

Në përgjithësi, 66 përqind e të rriturve thonë se përdorin rrjetet sociale një herë në ditë ose më shumë, përkundrejt 33 përqind që thonë se nuk i përdorin.

Shifrat janë në thelb të pandryshuara nga kur sondazhi bëri të njëjtën pyetje në 2018 dhe 2019.

Por 64 përqind e amerikanëve mendojnë se platformat e rrjeteve sociale bëjnë më shumë për të përçarë, dhe kjo përfshin shumicën e republikanëve (77 përqind), të pavarur (65 përqind) dhe demokratë (54 përqind), si dhe shumicën e të bardhëve (70 përqind), latinët (56 përqind), të rriturit e rinj (61 përqind) dhe të moshuarit (71 përqind).

Në të kundërtën, vetëm 27 përqind e të gjithë të rriturve besojnë se këto platforma bëjnë më shumë për t’ibashkuar njerëzit.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button