LajmeMaqedonia

Sa Shqiptare jetojne ne Maqedoni.?

Jo një herë, por ku ta dish për të satën herë është bërë kjo pyetje për numrin e popullsisë shqiptare në Maqedoni. Këtë e bënë më tërheqëse të dhënat zyrtare për numrin e popullatës së Maqedonisë.

protesta

Të dhënat e kësaj tabele janë zyrtare të cilat nuk kërkojnë më realitet. Të dhënat e strukturës kombëtare që paraqiten nga BBC-ja tjetërfare nga ato zyrtare ja se si duken këta të dhëna.

Nr. Përqindja
Maq 920.00 40.0%
Shqip 880.00 38.3%
Rom 120.00
Turq 160.00
Serb 60.00
Të tjerë 90.00

Një nëpunëse në Entin Statistikor, përndryshe ligjëruese në fakultetin juridik, do të theksoj se në vitin 2000 numri i popullsisë shqiptare dhe asaj maqedonase kanë qenë të barabartë.

Rastësisht më ra në dorë e përditshmja „Fakti“ ku theksohej : „Në vitin 2025, shqiptarët e Maqedonisë barazohen me Maqedonasit’’ (6 GUSHT 2007). Si që shihet, numri i popullsisë shqiptare ka qenë i barabartë qysh në vitin 2000.

Related Articles

Back to top button