Browsing Tag

Delja

Delja nxjerr në dritë një qenush

Një kinez këmbëngul se një nga delet e tij ka lindur një qenush. Këlyshi ka gojën, hundën, sytë, putrat dhe bishtin të ngjashme me një qen, por i ngjan një deleje nga “gëzofi”.“Kur e pashë për herë të parë u tremba sepse kam 20 vjet që…

Si pritet kurbani?

Kafsha qe do te behet kurban duhet shpene ne thertore pa e lenduar. Ajo shtrihet pertoke mbi krahun e saj te majte dhe e drejtuar nga kibla.I lidhen kembet. Recitohen me ze tekbiret teshrik. Duke thene “Bismilah, Allahu ekber!” dhe pritet…