Shendetesi

Ushqimi që shumica e duan mund të ngadalësojë metabolizmin

Një dietë e ekuilibruar është shumë e rëndësishme, veçanërisht për ata që duan të humbin kilogramët e tepërt.

Fatkeqësisht, humbja e peshës nuk është gjithmonë e lehtë dhe bëhet një detyrë gjithnjë e më e vështirë me kalimin e moshës.

Me kalimin e moshës, metabolizmi ynë ngadalësohet, por ne mund ta përmirësojmë atë nëse eliminojmë nga dieta jonë disa ushqime që na dëmtojnë. Kjo përfshin disa trajtime vërtet të shijshme, duke përfshirë patatet e skuqura.

Shenjat që tregojnë një metabolizëm të ngadaltë

Dietologia Katherine Hervasio shpjegoi për She Find pse gratë mbi 40-vjeç duhet të mendojnë dy herë përpara se të porosisin një pjesë të skuqura nëse duan të mbajnë metabolizmin e tyre në këmbë.

“Përveç përmbajtjes së lartë të yndyrës, patatet e skuqura janë një ushqim që përmban kalori boshe. Me fjalë të tjera, nuk përmban lëndë ushqyese, vetëm kalori, gjë që nuk është e dobishme për kontrollin e peshës dhe shëndetin në përgjithësi”, thotë Hervasio.

Ushqimi i përpunuar, siç janë patatet e skuqura, merr pak energji nga trupi gjatë tretjes, dhe një problem tjetër është se ka një përqindje të konsiderueshme të yndyrave trans.

“Ky ushqim i skuqur dhe i kripur është tepër i shijshëm, por mund të çojë në një sërë problemesh shëndetësore, nga sëmundjet e zemrës, diabeti e deri te kanceri. Kur konsumohet në një masë më të vogël, është përgjegjëse për shtimin në peshë dhe një metabolizëm më të ngadaltë”, pohon dietologia.

Lajmi i mirë është se ka një alternativë për patatet e skuqura që porosisim në restorantet e ushqimit të shpejtë. Mund të përgatisni një version më të shëndetshëm në kuzhinën tuaj.

“Mund të piqni patate në letër furre, pa vaj. Kujdes me sasinë e kripës që shtoni. Nuk do të jetë aq i shijshëm sa nga një restorant i ushqimit të shpejtë, por është një zgjedhje shumë më e mirë për trupin tuaj”, përfundoi ajo.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button