Lajme

Boris Tadiq kërkon falje për masakrën e Vukovarit

Vukovar, 4 nëntor – Presidenti i Serbisë, Boris Tadiq, është presidenti i parë serb që ka nderuar viktimat kroate të masakrës famëkeqe të vitit 1991.

Gjatë një vizite për memorialin e 260 personave të vrarë në Vukovar, Tadiq bëri një deklaratë duke shprehur “falje dhe keqardhje”, raporton BBC.

Vukovari ishte pushtuar në nëntor të vitit 1991, pas një rrethimi tremujor të serbëve, të udhëhequr nga ushtria jugosllave.

Viktimat e masakrës kishin kërkuan strehë në qytetin e spitalit, por dy ditë pas pushtimit të qytetit, ata u dërguan në një fermë të derrave, ku u vranë dhe trupat e tyre u hodhën në një varrezë masive.

zemraorg

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button