Shendetesi

Jo kompjuter në dhomën e fëmijëve

pcKompjuteri nuk duhet të jetë i pranishëm në dhomën e fëmijëve pasi prish gjumin dhe çon në nota të ulëta në shkollë.

Ky është mendimi i shkencëtarëve finlandezë të cilët kanë pyetur 353 fëmijë të moshës 10-11 vjeç për përdorimin e kompjuterit e më pas i pyetën sërish 18 muaj më vonë.

U vërejt se sa më shumë një fëmijë luante në kompjuter apo shikonte televizor, aq më pak gjumë flinte.

Teija Nuutinen, e Universitetit të Helsinkit, thotë se kompjuterat nuk duhet të jenë të pranishëm në dhomën e fëmijëve.

“Fëmijët e kësaj moshe kanë nevojë për gjumë pasi janë gati për fazën e pubertetit. Duke pasur një kompjuter ata “harrojnë” gjumin, nuk flenë mirë dhe humbin në mësime”.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button