Shendetesi

Mpiksja e gjakut / Goditja ne tru! Lexojeni dhe shpërndajeni, shpëto dhe ti një jetë!

Mpiksja-300x200Ju mund të shpëtoni jetën e te afërmve tuaj duke ditur këtë informacion të thjeshtë!
Goditja ka një tregues të ri!
Në qoftë se e shpërndani në dhjetë njerëz, ju keni një shans për të shpëtuar një jetë.

Gjatë një feste mes miqsh në natyrë (BBQ), një grua u pengua dhe humbi pak ekuilibrin – ajo u siguroi të gjithëve se ishte mirë (ata menduan për të thirrur ambulancen) … por ajo tha se ishte penguar mbi një tullë për shkak të këpucëve të saj të reja.

Ata e pastruan zonjen dhe ajo mori një pjatë të re të ushqimit. Ndërsa u shfaq pak tronditur, Xhejn shkoi për shijuar pjesën tjetër të mbrëmjes.

Burri i Xhejnit telefonoi më vonë duke u thënë të gjithëve se gruaja e tij u dërgua në spital – (ne oren 6:00 Xhejn vdiq). Ajo kishte pësuar një goditje në tru gjate kohes ne feste. Nese do te kishin njohur si të identifikonin shenjat e një goditje, ndoshta Xhejn do të ishte me ne sot. Disa nuk vdesin. Ato përfundojnë në një gjendje të pashpresë.
Kushtojini vetëm një minutë për të lexuar këtë shkrim.

Një neurolog thotë se në qoftë se ai mund të marre një viktimë qe ka pesuar goditje brenda 3 orësh, ai mund t’i eleminoje efektet e një goditje … totalisht.

Si ta njohim një goditje ne tru?

Ndonjëherë simptomat e një goditje janë të vështira për t’u identifikuar. Fatkeqësisht, mungesa e vetëdijes parashikon katastrofë. Viktimat e goditjes mund të vuajnë dëme të rënda në tru kur njerëzit pranë tyre dështojnë të njohin simptomat e një goditje.
Tani mjekët thonë se cdokush mund të njohë një goditje duke i pyetur tre pyetje të thjeshta:
Kerkojini personit te Buzëqeshë.
Kerkojini personit të thotë nje Fjali te thjeshtë (koherente)
(p.sh. supë pule)

Kërkojini atij të ngreje lart te dy krahët.
Nëse ai ose ajo ka probleme me njëren nga këto, telefononi numrin e urgjencës dhe përshkruani menjëherë simptomat.
Shenjë e re e një goditje — nxirrni jashtë Gjuhën
SHËNIM: Një tjetër “shenjë” e një goditje është kjo: Pyetni personin që te “nxjerrë” jashtë gjuhën e tij. Nëse gjuha është e “shtrembër”, në qoftë se ajo shkon në një anë ose tjetren, është gjithashtu një tregues i një goditje.
Një kardiolog thotë se nëse gjithkush që merr këtë, e dërgon në 10 njerëz, ju mund të shpetoni te paktën një jetë.

Mpiksja

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button