DashuriaEdukata Seksuale

Lajme shokuese për SEX-in anal

Nëse ju e doni atë, e urreni atë, e keni provuar atë, ose e keni menduar, seksi anal duket të jetë më pak tabu këto ditë.

Por një studim i ri britanik ka gjetur se gratë e reja nuk janë gjithmonë duke bërë atë për arsye të drejtë. Hulumtimi, i botuar në revistën mjekësore BMJ Open, u përpoq për të mbledhur informacione në lidhje me atë se kur seksi anal ndodh dhe arsyet pse burrat dhe gratë të angazhohen në të.

Duke përdorur një mostër prej 130 meshkujsh heteroseksualë dhe grave mes moshës 16 dhe 18 nga qytetet dhe rrethinat e Anglisë, shkencëtarët zhvilluan intervista në grupe dhe intervista individuale për të mësuar në lidhje me praktikat seksuale të pjesëmarrësve. Rezultatet zbuluan dallime të mëdha gjinore në ç’mënyra burrat dhe gratë flasin për seksin anal dhe motivet e tyre që të kenë atë.

Përderisa burrat në studim kanë qenë të prirur për të lidhur seksin anal me kënaqësi dhe arritjeve maço seksuale, gratë sollën një frikë të dhimbjes fizike dhe një reputacion të dëmtuar. Subjektet mashkull shpesh shprehën se ata donin që të kenë seks anal për të imituar pornografinë dhe për shkak se ishte më i pëlqyeshëm se depërtimi vaginal, ndërsa femrat kryesisht thanë se e bënë atë për të kënaqur partnerët e tyre. Ideja se “në qoftë se ju e provoni, ju do ta pëlqeni” është përmendur shpesh si taktikë e burrave që e përdorin për t’i bindur gratë që të provojnë. Dhe për fat të keq, shumë subjekte ishin në dijeni se IST lehtë mund të transmetohet përmes seksit anal.

Natyrisht ky studim vetëm shikoi në një nënseksion të vogël të të rriturve të rinj në Britani të Madhe, kështu që këto qëndrime nuk janë përfaqësues të të gjithë burrave dhe grave-veçanërisht të rriturit më të vjetër në marrëdhëniet e zotuara. Prapë, kjo është tronditëse për të parë stereotipet e dëmshme dhe normat gjinore përreth seksit anal.

Megjithatë, këto pikëpamje nuk janë domosdoshmërisht të rralla në mesin e të rriturve amerikanë, thotë terapistja e seksit e licencuar Christine Milrod, Ph.D. Ajo ia atribuon këtë interes në rritje seksit anal -dhe stereotipeve që e rrethojnë aktin-me pornografinë. Por është e rëndësishme të mbani mend se pornografia nuk është edukata seksuale, dhe temat që ju mund t’i shihni në të janë shpesh seriozisht joreale. Fakti është se disa gra nuk janë të entuziazmuara për veprim në prapaskenë, ndërsa të tjerët vërtetë e gëzojnë atë; disa e gjejnë të dhimbshme, ndërsa të tjerët e gjejnë atë të pëlqyeshëm; dhe më e rëndësishmja, ajo kurrë nuk duhet të jetë diçka që ju jeni të detyruar të bëni.

Në qoftë se jeni të interesuara dhe përpiqeni ta bëni atë me partnerin tuaj dhe ju jeni të dy në të njëjtën faqe, ajo ju sugjeron të përdorni shumë lubrifikim, shkoni ngadalshëm, dhe patjetër të keni atë të veshur me një prezervativ për të mbrojtur të dy prej jush nga infeksionet bakteriale dhe sëmundjeve ngjitëse seksuale . Dhe mos harroni për t’u çlodhur, gëzojeni veten, dhe të komunikoni lirisht me partnerin tuaj. Kjo duhet të jetë i pëlqyeshëm për të dy prej jush, dhe ju nuk duhet të hezitoni të folni. “Shumë shpesh gratë thjesht shkojnë së bashku me çdo gjë që një djalë i thotë se vetëm për shkak se ato duan ta kënaqin atë,” shton Milrod. “Kur do të vendosin gratë se çfarë duan të bëjnë seksualisht?”

Show More

Artikuj te ngjajshem

Close