LajmeMaqedonia

Lirohet nga burgu Agim Beluli

Pas gjashtë vjet vuajtje dënimi,sot nga burgu i Idrizovës u lirua Agim Behluli nga Kumanova, i cili ishte dënuar me shtatë vjet burg për vepra penale, terrorizëm, që lidheshin me dy shpërthime në Kumanovë, dhe një në hekurudhën Shkup-Beograd që kalonte afër fshatit Vaksincë gjatë vitit 2003.

Me kërkesë të familjes së tij Gjykata Supreme solli vendim për zvoglimin e dënimit.

Me këtë vendim gjykata i uli Behlulit dënimin për nëntë muaj, ndërsa për sjellje të mirë, edhe burgu i Idrizovës i ka falur tre muaj.

Ndërkaq, dhjetëra shqiptarë të pafajshëm vuajnë dënime të shumta nëpër burgjet e Maqedonisë nën akuzën për “terrorizëm”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button