Shendetesi

Omer Xhemaili – Shqiptari i parë në botë që ka kryer transplant zemre

Prof. Omer Xhemaili nga Tetova, është shqiptari i parë në botë që ka kryer transplant zemre.

Së fundmi ai u emërua drejtor në Klinikën e Kardiokirurgjisë në Zürich. Përpara pak kohësh ishte i ftuar për një leksion pranë “Universitetit Kiril dhe Metodi” në Shkup.

Leksionin e hapur e nisi me këtë fjali: “Gëzohem që kam rastin të mbaj një ligjëratë në universitetin ku nuk më pranuan të punoj për arsye politike”.
Gjithë të pranishmit në sallë ulën kokën të turpëruar përpara mediave.

“Dikur kam punuar kamerier për të mbështetur studimet dhe u sugjeroj të pranishmëve në sallë të jenë të sjellshëm me këdo, sepse një kamerier i ri adoleshent, një ditë mund t’ju operojë zemrën”, tha mjeku Xhemaili.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button