s Politika | www.Zemra.Org
List/Grid

Tag Archives: Politika

Darina Gjebrea: Nuk ka politikë më të mirë se kënga

Darina Gjebrea: Nuk ka politikë më të mirë se kënga

Unë kam filluar të këndoj për herë të parë kur isha në klasën e pestë fillore. Kjo dua të them që ishte një këngë në skenë në shkollë pasi këngën… Read more »

Partia që fiton mandatin e shqiptarëve, hyn në Qeveri

Partia që fiton mandatin e shqiptarëve, hyn në Qeveri

Pjesëmarrja e pastrisë shqiptare që fiton në zgjedhje nuk është e rregulluar me Ligj, por nëpërmjet një parimi, të cilin partitë herë e respektojnë e herë nuk e respektojnë. Parimin… Read more »

Nisma e Rufi Osmanit shqetëson partitë e tjera

Nisma e Rufi Osmanit shqetëson partitë e tjera

Forcat politike shqiptare janë vënë në betejë të ashpër kundër nismës së re politike që do të dal nga kreu i komunës së Gostivarit, Rufi Osmani. Burime partiake pranë BDI-së… Read more »

Në Maqedoni po thellohet ndarja mes maqedonasve dhe shqiptarëve

Në Maqedoni po thellohet ndarja mes maqedonasve dhe shqiptarëve

Në konferencën për shtyp, Instituti LIBERTA prezantoi rezultatet e anketës në temën “Kriza Politike në Maqedoni: Indikatorët politiko-shoqëror” ku shihet një dallim i dukshëm mes dy grupeve etnike me të… Read more »

Qeveria qëllimisht provokon shqiptarët

Qeveria qëllimisht provokon shqiptarët

Lëvizja Qytetare ZGJOHU!, shoqata Historianëve Shqiptar dhe të gjitha 18 shoqatat pjesë e forumit të Lëvizjës ZGJOHU! konsiderojnë që ndërtimi i kishës ortodokse në Kalanë Ilire të Shkupit është i… Read more »

Policia dhe protestuesit përleshen në Tiranë

Policia dhe protestuesit përleshen në Tiranë

Në Tiranë policia ka përdorur ujë me presion, mjete me gaz lotsjellës dhe shkopinjtë e gomës për të shpërndarë mijëra mbështetës të opozitës të cilët po demonstronin përpara selisë së… Read more »

Rufi Osmani shihet si alternativë politike nga diplomatët perëndimor

Rufi Osmani shihet si alternativë politike nga diplomatët perëndimor

Diplomatë perëndimor në Maqedoni e shohin si alternativë të fuqishme daljen e Rufi Osmanit  në skenën politike shqiptare në Maqedoni. Kryetari aktual i komunës së Gostivarit, Rufi Osmani dhe përkrahës… Read more »

Do t’i fitoj zgjedhjet e ardhshme parlamentare

Do t’i fitoj zgjedhjet e ardhshme parlamentare

Kryetari i komunës së Gostivarit, Rufi Osmani, thotë se skena politike shqiptare në Maqedoni, ka nevojë për një opsion të ri i cili jo vetëm që do të merr pjesë,… Read more »

Serbët më të interesuar për Kosovën se për BE-në

Serbët më të interesuar për Kosovën se për BE-në

Një hulumtim i bërë në Serbi ka treguar se serbët nuk e duan edhe aq shumë integrimin në BE. Në anketën e titulluar “Si e shikojnë serbët tranzicionin”, përkatësisht në… Read more »

EULEX me njësi speciale në veri të Kosovës

EULEX me njësi speciale në veri të Kosovës

Misioni evropian i sundimit të ligjit në Kosovë, EULEX ka formuar një njësi speciale policore të dedikuar për pjesën veriore të shtetit. Zëdhënësi I EULEX-it, Christian Klasing ka thënë për… Read more »