KosovaLajmePolitika

Serbët më të interesuar për Kosovën se për BE-në

Një hulumtim i bërë në Serbi ka treguar se serbët nuk e duan edhe aq shumë integrimin në BE.

Në anketën e titulluar “Si e shikojnë serbët tranzicionin”, përkatësisht në pyetjen nëse do të ballafaqoheshit me zgjedhjen ndërmjet Kosovës dhe BE-së, 47 për qind kanë thënë se do të zgjidhnin Kosovën, 24 BE-në, ndërsa 29 nuk kanë ditur çka të zgjedhin, njoftuan të martën mediat serbe.

Kur është fjala për datën e anëtarësimit në BE, në Serbi më parë kanë menduar për vitin 2016, ndërsa tani ata mendojnë se 2017-ta do t’i gjejë në BE.

Anketa është zhvilluar me 1,813 respondentë dhe nuk ka përfshirë Kosovën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button