Teknologji

Teknologjia mund të na shpëtojë jetën

eskinNjë ekip studiuesish të Universitetit të Tokios kanë zhvilluar kohët e fundit një material fleksibël, si lëkurë që mund të detektojejë presion duke qenë edhe praktikisht i pashkatërrueshëm.

Mendoni për mundësitë: me një trashësi prej një nanometer, kjo mund të përdoret për të krijuar një lëkurë e dytë që mund të monitorojnë shenjat tuaja jetësore ose implantet mjekësore që mezi mund të ndjehen. Gjithashtu, sensorë për temperaturen mund të shtohen për të bërë proteza … apo edhe robote!

Ashtu si studime të tjera të ngjashme, megjithatë, shkencëtarët kanë një udhëtim të gjatë përpara para se ne te shohim këtë material super të hollë në mjekësi. Si fillim ajo mund të çojë në paisje qe perthyhen dhe paisje elektronike qe mund te vendosen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button