InteresanteIslamLajmeVIDEO

Test social i Islamofobisë në Toronto (VIDEO)

test“Islam do të thotë Paqe.” “Unë jam Musliman, më kanë etiketuar si terorist”. “Unë të besoj ty, po ti mua? Me jep një përqafim” shkruan në plakatin e vendosur pran këmbëve të djalit që ka dalur për të kërkuar përqafimin e qytetarëve të Torontos.

Në përgjigje të krimit të kohëve të fundit dhe të urrejtjes dhe dhunës psikologjike ndaj muslimanëve për shkak të islamofobisë, nje grup i të rinjëve kan ecur në rrugët e Torontos në qendër të qytetit për të parë reagimet e kanadezëve se si muslimanët janë bërë të ndihen për shkak të mediave të rreme. Përgjigja ishte prekëse dhe frymëzuese.

Ne dëshirojmë për të thyer barrierat duke përhapur ndërgjegjësimin në lidhje me islamofobinë, gjithashtu të inkurajomë myslimanët të sillen siq sillej profeti Muhamed (paqja qoftë mbi të). Ai na ka mësuar në mirësi dhe sjellje të mirë me të tjerët.

Kemi dalur për të mësuar njerëzimin se dhuna dhe terrorizmi NUK është islam, dhe ne nxisim jo-muslimanët për të mësuar në lidhje me Islamin e vërtetë.

Loxo Kuranin dhe mëso për të vërtetën. Njerëzit mund të interpretojnë çdo besim në mënyrën se si ata dëshirojnë, por Kur’ani është i vetmi i pandryshuar.

Show More

Artikuj te ngjajshem

Close