DashuriaEdukata Seksuale

Dashuria ka zëvendësues të mirë

Të mos bërit dashuri dëmton shëndetin, po ka që i kushtohen pasioneve të tiera. Së fundi po bëhet një bombardim i vazhdueshëm: ata që bëjnë seks dy – tre herë në javë e mbrojnë shëndetin dhe jetojnë më gjatë. Po ata që nuk bëjnë?

Burra dhe gra të vetmuar për zgjedhje apo rastësisht, që kanë takime të rralla dashurie janë të shumtë. Ata bëhen pre më e lehtë për viruset apo bakteret dhe nuk do të arrijnë të njëqindtat? Për fat nuk është kështu: Dashuria ka zëvendësues të mirë.

Ka shumë interesa që lejojnë të vetërealizohesh dhe për të shprehur vetë pasionin, si të duash artin, të dëgjosh muzikën, të jesh krijues në ndonjë fushë, të luftosh në emër të një ideali, të kesh marrëdhënie shoqërore të kënaqshme, miq të mirë, t’i përkushtohesh ndonjë qëllimi të vlefshëm. Këto sjellje sigurojnë dhe kulmojnë disa boshllëqe afektive.

Përsa i përket mirëqenies fizike, energjia e çliruar gjatë aktit është e njëjtë me atë që mund të realizohet me çfarëdo aktiviteti të shëndetshëm fizik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button