BotaLajmePolitika

Donald Trump i vendos sanksione Serbisë

Me blerjen e parë të pajisjeve ushtarake nga Rusia, Serbia është në rrezik të renditet në listën e zezë nga fuqitë e mëdha botërore, kryesisht nga Shtetet e Bashkuara.

Ministri Aleksandër Vulin paralajmëron gjithashtu.Kërcënimi për sanksione fillon së pari nga SH.B.A., paralajmërojnë ekspertët, duke sqaruar se kjo do të ishte një goditje e drejtpërdrejtë për industrinë serbe të përkushtuar, shkruan Kurir.

Vulin theksoi se sanksionet janë të mundshme sepse Presidenti Aleksandar Vucic kurrë nuk i shpëtoi pakënaqësisë ndaj askujt, madje as ndaj Perëndimit.

Siç tha ai, Vuçiç është i vetmi njeri që tha me zë të lartë se ai kurrë nuk do të marrë pjesë në histerinë anti-ruse.“Ne vetëm marrim parasysh interesat serbe dhe e bëjmë një ushtri të tillë.

Vuçiç është njeriu i vetëm në Evropë dhe i vetmi politikan në këtë pjesë të botës që ka guximin të thotë se nuk do të vendos sanksione ndaj Rusisë, i cili kishte guximin të thoshte: “Po, unë do të blej gjithçka që më nevojitet nga Lindja kur bëhet fjalë për armë ”, duke e ekspozuar veten në rrezik të sanksioneve, deklaron Vulin.

Në shtator ishte mbajtur edhe stërvitjet ushtarake të përbashkëta në Serbi “Mburoja sllave”, ku Rusia për herë të parë kishte dërguar jashtë territorit të tyre sistemin raketor S-400.

Po ashtu nënshkrimi i anëtarësimit në Union Ekonomik Euro-Aziatik (marrëveshje ekonomike në krye me Rusinë dhe ish republikat e Bashkimit Sovjetik) në nëntor, edhe pse bie ndesh me rregullat e anëtarësimit në BE, anashkalon faktin se partneri më i madh tregtar i Serbisë është Bashkimi Europian dhe Gjermania në veçanti.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button