EkonomiaLajme

Norvegjia ka nevojë për punëtorë nga vendet e treta, paga është marramendëse

Edhe Norvegjia u është bashkuar shteteve si Zvicra, apo Gjermania që kërkojnë punëtorë.

Këto vende kërkojnë punëtorë për shkak të plakjes së popullsisë dhe mungesës së fuqisë punëtore në disa profesione.

Kompanitë norvegjeze janë duke u hasur me probleme të mëdha për sa i përket krahut të punës, si dhe nuk kanë fare mundësi zgjedhje përpos të punësojnë edhe ata pak kandidatë që kanë ngelur të papunësuar.

Ndaj Norvegjia është duke kërkuar punëtorë nga vendet e treta. Gjithashtu mësohet se disa nga kompanitë ofrojnë paga që fillojnë nga 4,500 euro në muaj.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button