LifeStyle

Femrat me vithe të mëdha janë më inteligjente dhe më të shëndetshme!

vithDamat me format më të theksuara të vitheve kanë nivelin më të ulët të kolesterinës dhe më me sukses prodhojnë hormonet të cilat kontrollojnë nivelin e sheqerit.

Të kesh vithe të mëdha do të thotë se ju keni një tepricë të omega-3, që janë katalizatorë të zhvillimit të trurit. Kështu, fëmijët e nënave që janë më të shëndosha, janë më inteligjentë se fëmijët e nënat e të cilëve janë të dobëta.

Profesor Constantine Danopoulos, udhëheqësi i studimit në Oksford, ka analizuar të dhënat e grumbulluara nga 16.000 femra dhe arriti në përfundimin se gratë me më shumë yndyrë në mollaqe kanë nivele më të ulëta të kolesterolit dhe glukozë në trup. Për shkak të kësaj, femrat kanë më pak mundësi të zhvillimit të diabetit apo problemet e zemrës.

Gjithashtu, këto femra, kanë nivele më të larta të leptinit, një hormon përgjegjës për rregullimin e peshës trupore dhe adinopektina, një hormon antiinflamator dhe vepron si mbrojtës në sistemin e enëve të gjakut.

Show More

Related Articles

Back to top button