LifeStyle

Përparësi e madhe e gjoksit të vogël

Gjatë hulumtimit të pothuajse një mijë femrave, ekspertët e Harvardit dhe ata të Universitetit të Torontos arritën një rezultat të pazakonshëm. Vajzat me gjoks të madh në moshën e vonshme janë më shumë të rrezikuara nga diabeti.

Në të vërtetë, është konstatuar që femrat të cilat që në moshën 20-vjeçare patjetër duhet të bartin sutjene të mëdha, përkatësisht ato me gjoks të madh, kanë madje tri herë më shumë rrezik të sëmuren nga diabeti i tipit 2, thotë Joel Ray, duke theksuar se është me rëndësi vendimtare se si rritet gjoksi gjatë adoleshencës.

Te tinejxheret e shëndetshme niveli i tillë i lartë i sheqerit në gjak humbet. Mirëpo, vajzat me gjoks të madh me kalimin në moshë më të madhe më shumë i ekspozohen rrezikut nga diabeti.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button