Interesante

Futboll me ‘top në flakë’ (VIDEO)

Pas përgatitjeve 21 ditore, ku përfshihen lutjet, agjërimi dhe teknikat e “zbutjes” së zjarrit, indonezianët nisin ndeshjen e futbollit, në të cilën në vend të topit përdorin kokos të ndezur në flakë, kurse ndeshjen e zhvillojnë këmbëzbathur.

Secili kokos është i mbushur me vajguri për rreth dy ditë, ndërsa gjatë një ndeshjeje njëorëshe shfrytëzohen katër copë.

“E luajmë këtë lojë për të testuar guximin e studentëve”, ka thënë organizuesi Ali Akhyar.

Ky versioni futbollit është shumë i popullarizuar në shumë shkolla islame në lindje të ishullit Java.

[wp-like-locker][/wp-like-locker]

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close