Interesante

Thenie te Mencura

Paaftësia për të heshtur paraqet një nga dështimet më të mëdha të njerëzimit.
Walter Bagehot (1826 – 1877); Ekonomist dhe kritik anglez

Është shumë më fisnike t’i shmangesh situatave të pakëndshme përmes heshtjes sesa t’i tejkalosh ato përmes grindjes.
Francis Beaumont (1584 – 1616); Dramaturg anglez

Heshtja është një nga argumentet më të vështira për t’u përgënjeshtruar.
Josh Billings (1815 – 1885); Humorist dhe ligjërues amerikan

Ekzistojnë momente kur heshtja jehon më fuqishëm se çdo gjë tjetër.
Leroy Brownlow (1914 – 2002); Krijues, publicist dhe shkrimtar amerikan

Heshtja është elementi me anë të të cilit gjërat e mrekullueshme e formësojnë vetveten!
Thomas Carlyle (1795 – 1881); Filozof dhe shkrimtar skocez

Nuk është mirë të heshtim nëse jemi të mençur, por nëse nuk jemi aq të mençur, atëherë më mirë është të heshtim.
Charles Caleb Colton (1780 – 1832); Sportist dhe shkrimtar anglez

Nëse nuk thoni asgjë, atëherë nuk do t’ju lusin ti përsëritni fjalët tuaja edhe njëherë.
Calvin Coolidge (1872 – 1933); Presidenti i tridhjetë i Shteteve të Bashkuara të Amerikës

Heshtja është nëna e së vërtetës.
Benjamin Disraeli (1804 – 1881); Burrështetas dhe kryeministër anglez

Mos e prekni flautin gjersa daullet dëgjohen vërdallë; kur budallenjtë flasin, të mençurit duhet të heshtin.
Johann Gottfried Von Herder (1744 – 1803); Kritik dhe poet gjerman

Personi i cili nuk e kupton heshtjen tuaj, ka gjasa që të mos i kuptojë as fjalët tuaja.
Elbert Hubbard (1856 – 1915); Shkrimtar dhe publicist amerikan

Nuk është ide aq e keqe që kohë pas kohe të heshtim edhe pse jemi të vetëdijshëm për çka po flasim.
Kin Hubbard (1868 – 1930); Humorist dhe gazetar amerikan

Fjala e pathënë nuk e lëndon askënd.
Lajos Kossuth (1802 – 1894); Burrështetas hungarez

Fjalët mund të thumbojnë jashtëzakonisht shumë, por vetëm heshtja mund të ta thyejë zemrën.
Phyllis McGinley (1905 – 1978); Poeteshë dhe shkrimtare amerikane

Unë personalisht preferoj: të lexoj, të dëgjoj muzikë dhe të hesht.
Dame Edith Sitwell (1887 – 1964); Poeteshë angleze

Ai kishte sulme të kohëpaskohshme të heshtjes të cilat e bënin bashkëbisedimin me të jashtëzakonisht të këndshëm.
Sydney Smith (1771 – 1845); Shkrimtar dhe klerik anglez

Ai dinte ta gjente atë moment të përsosur psikologjik kur nuk duhej të thoshte asgjë.
Oscar Wilde (1854 – 1900); Krijues dhe shkrimtar anglez

Vrapimi i ngadalshëm dhe i sigurt e fiton garën.
Ezopi (620 – 560 p.e.s.)

Nëse shtoni madje edhe pak nga pak dhe nëse e bëni këtë shpesh, shumë shpejt kjo do të bëhej e madhe.
Hesiod-i (shekulli i tetë p.e.s.)

Nuk ka rrugë të pakalueshme për njeriun i cili shkon përpara me një qëllim në kokë dhe pa u ngutur aspak; nuk ka nderime të paarritshme për njeriun i cili përgatitet t’i fitojë ato me durim.
Jean De La BruyFre (1645 – 1696); Shkrimtar francez i klasicizmit

Edhe personat të cilët vetëm rrinë në këmbë dhe presin janë shumë të dobishëm.
John Milton (1608 – 1674); Poet britanik

Ai që pret do t’i realizojë të gjithë gjërat – por me kusht që ta dijë se çfarë po pret.
Woodrow T. Wilson (1856 – 1924); Presidenti i 28-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës

Përsosmëria arrihet me hapa të ngadalshëm; ajo kërkon pakëz kohë.
Voltaire (1694 – 1778); Historian dhe shkrimtar francez

Durimi është ilaç për të gjitha vuajtjet.
Publilius Syrus (shekulli i parë p.e.s.)

Vetëm ata të cilët kanë durim t’i bëjnë gjërat e thjeshta në mënyrë të përsosur, do të arrijnë të mësojnë si t’i bëjnë gjërat e vështira në mënyrë të lehtë.
Johann Friedrich Von Schiller (1759 – 1805); Dramaturg, poet dhe historian gjerman

Durimi është i hidhur, por frytet e durimit janë të ëmbla.
Jean-Jacques Rousseau (1712 – 1778); Filozof politik, pedagog dhe eseist zviceran

Nëse kam bërë ndonjë zbulim të madh, atëherë këtë e kam arritur shumë më tepër falë dhuntisë së durimit se sa falë cilitdo talent tjetër.
Sir Isaac Newton (1642 – 1727); Shkencëtar dhe matematikan britanik

Durimi do të arrijë shumë më tepër se sa forca.
Edmund Burke (1729 – 1797); Shkrimtar politik dhe burrështetas britanik

Durimi dhe kalimi i kohës vlejnë më shumë se sa forca dhe tërbimi.
Jean De La Fontaine (1621 – 1695); Poet francez

Njeriu i cili mund të ketë durim, do të mund t’i realizojë të gjitha ato që dëshiron.
Benjamin Franklin (1706 – 1790); Shkencëtar, botues dhe diplomat amerikan

Përshtatuni me hapin e natyrës; sekreti i saj është durimi.
Ralph Waldo Emerson (1803 – 1882); Poet dhe eseist amerikan

Ne ballafaqohemi me kaq shumë mjerim në botë vetëm për shkak të faktit që njerëzit mundohen të arrijnë në maje me një kërcim të vetëm.
William Cobbett (1762 – 1835); Gazetar dhe reformist britanik

Durimi është dhuntia më e domosdoshme për biznes, shumë njerëz parapëlqejnë që të tjerët ta dëgjojnë tregimin e tyre se sa t’iu plotësohen kërkesat e tyre.
Lord Chesterfield (1694 – 1773); Burrështetas dhe shkrimtar britanik

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button