Shendetesi

Ja cila pije po na çon drejt vdekjes

Henry Sheno i ndan njerëzit në 5 lloje, në varësi të aspekteve psikologjike dhe shëndetësore. Mos harroni – nuk ka këshilla universale të ushqimit për të gjithë. Ka thjesht korniza rreth të cilave është ndërtuar dieta juaj individuale.

Në klinikën e tij, në Merano në ultësirat e Alpeve Italiane, njerëzit mësohen të hanë siç duhet dhe, në përgjithësi, si të sillen në epokën e re. Seno konsiderohet specialist i ushqimit të shëndetshëm, dhe ai ka shumë libra të shkrua.

Sot po flasim për atë që Seno e konsideron një dietë të shëndetshme. Shumë prej pacientëve të tij përfundimisht u bënë miq me të, përfshirë Princeshën e Monakos.

“Gjëja e parë dhe më e rëndësishmja në të cilën bazohet një dietë e shëndetshme është pleqëria. As madhësia dhe pesha, por numri i viteve! Metabolizmi ndryshon çdo 7 vjet dhe është shumë e rëndësishme ta mbani në mend”, shprehet ai

“Njerëzit më telefonojnë dhe kërkojnë ndonjë këshillë universale. Unë flas atyre për stilin e jetës, pleqërinë etj. Këshillat universale nuk ekzistojnë. Shumica e njerëzve janë të çmendur, 2/3 e mjekëve janë horra, ose punojnë për të mirën e kompanive farmakologjike. Kjo është arsyeja pse mjekët pyesin: “Çfarë problemesh keni?” dhe pastaj ju japin pilula. Detyra e mjekut është të kuptojë se çfarë problemesh keni, të mos pyesin. Po ta dinit se çfarë ju shqetëson – do të shëronit veten!

Një nga gabimet e mëdha është kafeja. Tani është zhvilluar një kult i pijeve të ndryshme të kafesë dhe secila do t’ju çojë në botën tjetër. Për shkak të tyre ju fitoni peshë, ato acidifikojnë trupin tuaj … “, shprehet ai.

zemraorg

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button