LifeStyle

Meshkujt janë më të butë pasi bëhen prindër

Edhe pse meshkujt nuk kalojnë nëpër procesin fizik të lindjes së fëmijës, megjithatë ata përjetojnë ndryshime fizike dhe psikike pasi bëhen prindër.

Ekspertët për një kohë të gjatë kanë qenë të fiksuar pas mënyrës se si shtatzënia i ndryshon femrat, trupin dhe shëndetin e tyre, si dhe ndikimin në hormonet, funksionet trunore dhe raportin ndaj lidhjeve, ndërsa i kanë injoruar këto efekte te meshkujt.

Mirëpo, kohët e fundit kanë filluar të hulumtojnë nëse prindëria u sjell shëndet meshkujve, apo si ndikon ajo në trupin dhe trurin e tyre.

Hulumtuesit nga Universiteti Northwestern në Chicago kanë bërë një studim, në të cilin kanë marrë pjesë 624 meshkuj, ndërsa është zbuluar se pasi bëhen prindër, niveli i testosteronit te meshkujt bie për një të tretën.

Për këtë arsye pas ardhjes në jetë të fëmijës, meshkujt bëhen më pak agresivë dhe zvogëlohet dëshira e tyre për të dominuar.

Karakteristikë është edhe shtimi në peshë te meshkujt. Rreth 40 për qind e tyre fillojnë të hanë më shumë pasi bëhen prindër dhe së bashku me partneret e tyre shtojnë në peshë.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close