LajmeShqiperia

Miratohet propozimi për liberalizimin e vizave me Shqipërinë

Me 538 vota pro, 47 kundër dhe 41 abstenim, Parlamenti Europian miratoi rekomandimin e Komisionit për liberalizimin e vizave me Shqipërinë dhe Bosnjën.

Raporti i eurodeputetes sllovene Tanja Fajon u perkrah keshtu nga shumica derrmuese e te pranishmeve ne salle gjate votimit.

Sipas procedures se vendimmarrjes, pas aprovimit nga Parlamenti Europian, ne 8 nentor ministrat e Brendshem Europianë duhet te miratojnë propozimin legjislativ qe propozonte ne maj Komisioni. Ne rast te nje vendimi pozitiv nga kjo mbledhje e Keshillit te BE-se, liberalizimi i vizave hyn ne fuqi 20 dite pas dates se publikimit te ketij vendimi ne fletoren zyrtare europiane.

Behet fjale per udhetim te lire te shtetaseve te pajisur me pasaporta biometrike vetem ne vendet e Schengen-it per nje periudhe kohore deri ne 3 muaj.

Tags
Show More

Artikuj te ngjajshem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close