Shendetesi

Nëse bën një frymëmarrje të thellë, çliron tensionin në bark

Studime shkencore kanë vërtetuar tashmë se një frymëmarrje korrekte vepron në sistemin nervor parasimpatik, i cili rregullon përgjigjet e pavullnetshme të trupit ndaj stimujve.

Veprim mekanik, me të mira psikologjike, për të favorizuar çlodhjen. Ngadalësojmë ritmin respirator, të rrahurat e zemrës dhe pakësojnë tensionin muskulor, që janë shpesh thelbi i ngërçeve.

Shtrirë me kurriz në tokë, këmbët të qeta, të mbështetura në mur ose me një jastëk nën gjunjë, merr frymë me hundë, mbaje frymën dhe kur dëshiron, nxirre frymën ngadalë (gjithmonë nga hunda).

Qëndro pas nxjerrjes së frymës derisa të ndiesh nevojën për t’u rimbushur me frymë. përsërite 5 – 7 herë.

Më pas me pëllëmbët e duarve, masazhoni barkun butë. Mbi kërthizë lëvizi në drejtim të akrepave të orës, në drejtim majtas, më pas poshtë dhe më pas djathtas. Për 2 minuta.

Tags
Show More

Artikuj te ngjajshem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close