Interesante

Njihuni me njësitë speciale nga vendet e ndryshme të botës (Foto)

Çdo vend në botë ka nevojë për ushtri të fuqishme që të mbroj interesat dhe të luftoj armikun potencial në çdo moment. Megjithatë, me rritjen e tensioneve nëpër botë, rriten edhe kërkesat për formimin e njësive speciale të trajnuara për të kryer misionet më të vështira.

Forcat Speciale

Anëtarët e njësive speciale përzgjidhen nga ushtritë dhe policitë, kurse ushtrimet e tyre konsiderohen si shumë të vështira që vetëm një përqindje e vogël e njerëzve mund t’ju rezistojnë.

Me një fjalë, janë ushtarët më të fuqishëm që në çdo mënyrë arrijnë ta mundin armikun, pa marrë parasysh pasojat apo fuqinë që mund ta kenë ata në situata të ndryshme.

Më poshtë ju sjellim 15 njësitë speciale nga vende të ndryshme të botës që janë unikë edhe më uniformat e tyre dhe pajisjet që i përdorin në misione:

Forcat speciale britanike “SAS”

Forca speciale franceze “Komando”

Forcat speciale të Zelandës së Re “SAS”

Forcat speciale amerikane “Beretat e gjelbra”

Forcat speciale daneze “Frogman”

Forcat speciale ruse “Alpa Group”

Forcat speciale filipinase “Scout Ranger”

Forcat speciale izraelite “Sayeret Matkal”

Forcat speciale pakistaneze

Forcat speciale indiane “Marcos”

Forcat speciale jugkoreane “707”

Forcat speciale kanadeze “Joint Taske Force 2 (JTF2)”

Forcat speciale italiane “Gruppo di Intervento Speciale (GIS)”

Forcat speciale polake “JW GROM”

Forcat speciale tajvaneze

Forcat speciale peruane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button