Shendetesi

Pesë efektet anësore të pakëndshme nga pirja e tepruar e kafesë

Rekomandohet të mos konsumoni më shumë se 28 filxhanë kafe në javë, që është rreth katër filxhanë në ditë. Megjithatë, pirja e tepërt mund të shkaktojë efekte negative në shëndetin e dikujt.

Një studim që vlerësoi 40.000 të rritur, zbuloi se pirja mesatare e më shumë se katër filxhanëve kafe në ditë shkaktonte efekte anësore të pakëndshme në trupin e tyre.

Një studim i fundit nga Shoqata Evropiane e Kardiologjisë zbuloi se dy deri në tre filxhanë në ditë janë të pranueshme. Përveç kësaj, është vënë re se të gjitha llojet e kafesë, të bluar, të çastit dhe pa kafeinë, kanë efekte pozitive që mund të zgjasin jetën.

Megjithatë, sipas hulumtimit, nëse jeni nga ata që i tejkalojnë këto doza, duhet t’i keni në konsideratë efektet e mëposhtme anësore:

  • Ndjenjë ankthi
  • Ëndrra të këqija – makthe
  • Rrahje të shpejta të zemrës
  • Dridhje
  • Lodhje
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button