LifeStyle

Sa i dëmton çaji dhëmbët?

Çaji më pak i rrezikshëm për dhëmbët sesa lëngjet e pemëve, uji mineral dhe pijet sportive.

Edhe pse shkakton erozionin e dhëmbëve, çaji nuk është edhe aq i rrezikshëm sa lëngjet e pemëve, uji mineral dhe pijet sportive. Është treguar se hulumtimet në të cilat dhëmbët e njeriut janë të njomur në çajin e zi kanë filluar të prishen vetëm pas 16 javësh. Mirëpo, te dhëmbët e njomur në lëngun e limonit, në uthull dhe ujë mineral dëmtimet janë vërejtur pas dy ditësh.

Megjithatë, disa lloje të çajeve mund edhe të stabilizojnë demineralizimin e dhëmbëve. Andaj, çajeve të pemëve nuk duhet shmangur, por vetëm duhet ulur konsumimin e tyre.

Dhe për fund, po theksojmë se saktësia e këtyre rezultateve nuk është absolute. Kushtet laboratorike megjithatë nuk mund t’u bëjnë konkurrencë situatave reale, ndërkaq në testime nuk janë përfshirë jargët, të cilat mbrojnë dhëmbët nga thartina. /

Tags
Show More

Artikuj te ngjajshem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close