Shendetesi

Sëmundja e sheqerit dhe menopauza

Hulumtimet finlandeze kanë treguar se gratë të cilat kanë sëmundjen e sheqerit të tipit 1, hyjnë më herët në periudhën e menopauzës.

Gratë të cilat kanë sëmundjen e sheqerit të tipit 1, hyjnë më herët në periudhën e menopauzës, përafërsisht në moshën 46 vjeçe, ndërsa simptomat e perimenopauzës i ndiejnë që në moshën 40 dhe 44 vjeçe.

Është e njohur se menopauza e hershme rrit rrezikun nga sëmundja e zemrës dhe e venave të gjakut dhe, meqë edhe sëmundja e sheqerit është faktor rreziku për të njëjtat sëmundje, gratë që lëngojnë nga diabeti këshillohen që të kenë kujdes më të madh dhe preventivë më të mirë.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close