BotaIslamLajme

SHBA: Shkolla e mesme miraton faljen e namazit për nxënësit

shkollaShkolla e mesme Parkdale High School, në afërsi të kryeqytetit amerikan Washington, ka miratuar lejen të një numri të nxënësve muslimanë për të falur namazin.

Duke komentuar mbi këtë, drejtori i shkollës Princ George, Cheryl J. Logan deklaroi se miratimi erdhi si përgjigje të nevojave të komunitet musliman, i cili është në rritje. Mirëpo, ky miratim vlen, theksoi ai me pëlqimin e prindërve dhe për ata nxënës që kanë nota të larta.

Aktualisht, 10 nxënës fituan 8 minuta në ditë për të kryer namazin me xhemat në ndërtesat shkollore, ndërkohë që nxënësit tjerë angazhohen për të marrë rezultate më të larta për t’u lejuar atyre pjesëmarrja me shokët e tyre.

Ky hap ka marra disa kritika nga të krishterët duke u arsyetuar se shkollat amerikane kanë sistem laik.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button