Islam

Urime Muaji i Bekuar i Ramazanit

181344_247213088730347_1847988444_nRamazani eshte muaji i Kur’anit, i adhurimit, i arsimit, i meshires, muaji i edukates dhe pendimit.

Ramazani eshte muaji i Kur’anit i cili eshte ilaq sherues dhe meshire per besimtaret, po ashtu edhe agjerimi si obligim i kushtetutes supreme si pjes e programit te All-llahut xh.sh. eshte ilaq sherues trupor e shpirteror.

Mos te harrojme se drita e Kur’anit Famelarte shkelqen edhe sot ne te njejtin intensitet si para 14 shekujve duke freskuar dhe pasuruar, zemrat dhe shpirtat e besimtarve.

Sikur aludon All-llahu i Madherishem q’do fjale e Kur’anit Famelarte, gjithemone ka kuptim te ri, te bukur, të veqantë, q’do urdhër i Tij i cili zbatohet, si ne kete raste, agjerimi eshte si fara e cila jep rrnjet, trungun, deget, gjethet, lulet e ne fund frytin.

Pra fryti i agjerimit eshte devotshmeria, barku eshte shtepia e smundjeve, kurse agjerimi eshte ilaqi kryesor.
Qellimi i agjerimit:
All-llahu i Madherishem mbi qellimin e agjerimit ne Kur’an Thote: O ju qe besuat agjerimi u eshte bere obligim, sikur qe ishte obligim edhe i atyre para jush keshtu qe ju te beheni te devoteshem.

Pendimi:
O Sunduesi ime, me meshirent tende e cila perfshin q’do gje te lus qe te me falesh.

Duaja ne kohen e iftarit:
O Zoti ime me Emrin Tend kam agjerue ne Ty besoi dhe beje iftare me ate qe Ti me ke furnizue.

Urimet ma te perzemerta per te gjithe ju, besimater ku do qe gjindeni

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button