Lajme

Ushtria turke e gatshme që të ndihmojë çlirimin e trojeve shqiptare

Kryeministri turk Recep Taip Erdogan ka kërcënuar me shpërbërje të Maqedonisë dhe gjithe Ballkanit nëse te drejtat e shqiptarëve nuk merren parasysh.

Ai në një intervistë për kanalin shtetëror turk është se Turqia do të mbeshtesë vëllezerit shqiptarë nësë do jetë e nevojshme edhe me trupa ushtarakë.Ai poashtu  shtoj më tej se populli Shqiptar ka të drejtën e vetëvendosjes per krijimin e një shteti të madh Shqiptar, dhe se UÇK nuk është organizate rebele-terroriste por vullneti i shqiptarëve për të mbrojtur trojet e tyre.

Erdogan ka kërcënuar me shpërbërje të Maqedonisë dhe gjithe Ballkanit nëse te drejtat e shqiptarëve nuk merren parasysh. Ai shtoi se trupat kombëtare turke jane në gadishmeri dhe do ndihmojnë shqiptarët për çlirimin e trojeve shqiptare.

Kjo deklaratë e tillë e kryeministrit turk, ka ngjallur reagime të ashpra nga ministri i jashtëm grek dhe serb.

Demantohet lajmi, “deklarata” e kryeministrit turk nuk është e vërtetë

Demantohet “deklarata” e kryeministrit të Turqisë Rexhep Tajip Erdogan. Kjo dekaratë u përhap nëpër disa faqe të internetit , ku thuhej kinse ushtria turke është gati të intervenojë nëse shtypen shqiptarët. Por pas disa konsultimeve dhe informatave në lidhje me këtë çështje, arritën të dhëna se një deklaratë e tillë nuk është e vërtetë dhe se Turqia vazhdon ta luajë politikën e saj konstruktive në lidhje me Ballkanin dhe vendet Ballkanike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button