Lajme

Vendet më të fuqishme të BE’së bashkojnë forcat që të ulin varësinë nga SHBA

Ministrat e Mbrojtjes së Gjermanisë, Francës dhe Spanjës kanë firmosur një marrëveshje që të zhvillojnë një avion luftarak evropian

Ministrat e Mbrojtjes së Gjermanisë, Francës dhe Spanjës kanë firmosur një marrëveshje që të zhvillojnë një avion luftarak evropian.

Kjo është një përpjekje e Europës për të ulur varësinë nga fuqia ushtarake e SHBA-ve, në një kohë kur Donald Trump ka shtuar ndjesinë se kontinenti i vjetër do të ketë më pak mbështetje ushtarake nga SHBA-të.

Por projekti  bashkëpunimit, që sot ishte i drejtuar nga Makron, do të zgjasë për shumë vite. Avioni i parë FCAS mendohet të jetë gati vetëm rreth vitit 2040.

 

Tags
Show More

Artikuj te ngjajshem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close