LifeStyle

Çfarë na bën të qeshim gjithmonë

Një hulumtim ka treguar se jemi më të lumtur derisa një copë çokollate shkrihet ngadalë në gojën tonë. Ndërkaq, thuhet se buzëqeshja do të shfaqet në fytyrë edhe nëse vetëm e mendojmë çokollatën.

Çokollata ndoshta nuk është më e mira për dhëmbët tonë, mirëpo është më e mira për buzëqeshje. Sipas ekspertëve britanikë, qeshja është ‘infektuese’, ndërsa ajo që më së shpeshti nxit qeshjen te njerëzit, është qeshja e personit tjetër.

Ushqimi i shijshëm dhe miqtë, janë po ashtu lartë në listën e gjërave që shkaktojnë qeshje te njerëzit, ndërsa përkundër njohurive se çokollata nuk është e mirë për dhëmbët, rreth 60 për qind e femrave që kanë marrë pjesë në hulumtim, e kanë zgjedhur çokollatën si arsyen kryesore të lumturisë.

Nga ana tjetër, arsye për të qeshur meshkujt kanë gjatë skarës në fundjavë.

Studimi ka treguar po ashtu se sa u përket ngjyrave, e verdha është gjithmonë arsye për të qeshur edhe atë për faktin se na kujton diellin.

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close