LifeStyle

Këto shenja tregojnë se ju jeni bërë një person më i matur

Jo më kot thuhet se pjekuria vjen me moshën. Ndërsa rriteni, bëheni më të vetëdijshëm për veten dhe nevojat tuaja, por gjithashtu merrni përsipër gjithnjë e më shumë përgjegjësi.

Pjekuria fitohet nëpërmjet përvojës dhe situatave të ndryshme të jetës ndaj të cilave jeni të ekspozuar dhe ka tregues të qartë që dalëngadalë po bëheni një person më i pjekur.

E kuptoni sa pak dini për jetën

Tingëllon ironike, por është e vërtetë, ju dini gjithnjë e më pak për jetën. Idetë dhe konceptet që dikur ju dukeshin kaq të thjeshta, tani duken më komplekse dhe më të thella. Është e vështirë të shprehet me fjalë, por ky kuptim i ri vjen nga të gjitha përvojat që keni pasur, nëse keni parë, dëgjuar dhe jetuar mjaftueshëm jetën. Ju përjetoni gjëra që sfidojnë qëndrimet dhe perspektivat tuaja ekzistuese.

Është e lehtë të bëhesh arrogant me kalimin e moshës. Shumë mbështeten në moshën e tyre dhe e përdorin atë si një mënyrë për të vendosur autoritet dhe pretendojnë se dinë gjithçka. Anasjelltas, ata që po bëhen më të pjekur janë të vetëdijshëm se nuk i kanë të gjitha përgjigjet dhe se ka shumë gjëra që nuk i dinë ende.

Ju dëgjoni më me kujdes

Si rezultat, ju jeni bërë më të vëmendshëm kur dëgjoni. Jo vetëm në kuptimin e perceptimit të tingujve, por edhe të dëgjimit për të kuptuar më mirë, për të mësuar më shumë për botën, veten dhe të tjerët.

Jeni më pak të ngarkuar nga ajo që mendojnë të tjerët

Një arsye tjetër për të dëgjuar më me kujdes është se nuk ndjeni më nevojën për t’u mbrojtur kundër të tjerëve. Si fëmijë dhe adoleshentë, ne përpiqemi të hapim rrugën tonë në botë dhe të bindim të tjerët se kush jemi. Megjithatë, ndërsa bëhemi më të pjekur, kuptojmë se veprimet tona flasin më shumë se fjalët tona. Ne kujdesemi më shumë për atë që mendojmë për veten dhe çfarë mund t’i vërtetojmë vetes dhe nuk ndjejmë nevojën për t’i bindur të tjerët për asgjë.

Ju keni prioritet mirëqenien tuaj

Një tjetër shenjë se po bëheni më të pjekur është se kujdeseni për mirëqenien tuaj dhe nuk e sakrifikoni më atë për njerëz apo gjëra të tjera. Si fëmijë, nuk duhet të shqetësoheni për mirëqenien tuaj, sepse kjo është shqetësimi i prindërve tuaj. Pjekuria, megjithatë, na sjell ndërgjegjësimin se duhet të merremi me veten.

Mundohuni të hani më mirë, të ushtroheni më shumë dhe të flini mjaftueshëm dhe të zgjeroni horizontet tuaja çdo ditë. Ngadalë e kuptoni se shëndeti është me të vërtetë i pari.

Jeni të sjellshëm dhe mirënjohës

Shumë prej nesh fokusohen në gjërat negative në jetë. Megjithëse ky fenomen mund të shpjegohet lehtësisht nga psikologjia evolucionare, nuk është justifikim për të mbetur i lidhur me një paragjykim negativ. Me pjekurinë, ju filloni të vini re negativitetin tuaj, ta vini në dyshim atë dhe më pas të përpiqeni të ndryshoni diçka. Mësoni se mirënjohja ju mbron nga negativiteti dhe edhe nëse keni periudha të këqija, e dini se mund të mësoni shumë prej tyre dhe të merrni mundësi të reja, të ndryshme.

Ju merrni përgjegjësinë

Një tjetër shenjë pjekurie është aftësia për të marrë përgjegjësi. Kjo është pjesërisht arsyeja pse ne supozojmë se të moshuarit janë më të pjekur. Por ju mund të keni shumë përgjegjësi dhe në disa raste të veproni në mënyrë të papërgjegjshme. Megjithatë, përgjegjësia nuk është vetëm kujdesi për punët e dikujt. Kjo do të thotë që ju jeni përgjegjës për suksesin tuaj, dështimin dhe çdo moment kalimtar. Përgjegjësia është aftësia për të parë përtej se si veprimet tuaja ndikojnë tek ju.

Bëheni gjithnjë e më të përulur

Shenja e fundit e pjekurisë është përulësia. Është një fuqi e qetë që vjen nga njohja e vlerës dhe besimi në të. Ajo vjen nga vetëbesimi. Nga ana tjetër, kemi arrogancë që vjen nga pasiguria dhe shprehet në përpjekje për ta mbuluar atë. Nëse beson në veten dhe vlerën tënde, nuk do të duhet të mburresh dhe të provosh veten.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button